Het seizoen van… Maartje Meert & Willem Boeckx

Tijdens het afgelopen seizoen mochten we (weliswaar met enkele onderbrekingen) opnieuw de deuren opengooien voor het grote publiek, na een moeilijk coronaseizoen. Aan het einde van dit seizoen blikken we terug.

Maartje Meert en Willem Boeckx kan je bij Antwerp Symphony tegenkomen aan het onthaal en de ticketbalie. Zij mochten in 2021-2022 weer publiek ontvangen in de Koningin Elisabethzaal.

Copyright: Antwerp Symphony & Vincent Callot

Willem: “De hele coronaperiode was echt een wervelstorm: de maatregelen veranderden steeds, we kampten met heel wat annulaties en bij de concerten die wel mochten doorgaan, konden we helaas vaak niet zo veel publiek ontvangen als we zouden willen. Bij elke nieuwe golf moesten we opnieuw mensen teleurstellen. Toen de deuren weer open mochten, merkten we meteen heel sterk dat de mensen enorm blij waren. Het publiek had er echt lang naar uitgekeken om weer te mogen plaatsnemen in de zeteltjes van de Koningin Elisabethzaal en concerten te kunnen bijwonen.”

“Het eerste concert waarbij mondmaskers niet langer verplicht waren, zal me zeker nog een hele tijd bijblijven. Het was een verademing om zoveel blije gezichten en lachende mensen bij elkaar te kunnen zien. Ook voor ons was het fantastisch om hen weer in levenden lijve te mogen ontvangen. Met de Vrienden en met onze vaste abonnees bouwen we bijvoorbeeld wel echt een band op. Na zo’n hele periode van stilte was het dan ook heel fijn om hen opnieuw persoonlijk te kunnen verwelkomen.”

Maartje: “De sfeer bij die eerste concerten na de lockdown was heel bijzonder. De mensen kwamen met zoveel plezier weer naar de concertzaal. Niet alleen naar de concerten zelf, maar zeker ook naar heel het gebeuren errond hadden we allemaal samen erg uitgekeken: de sociale contacten voor en na het concert, een muzikale ervaring delen en vervolgens een babbeltje slaan met andere muziekliefhebbers …”

“In het begin merkten we nog wel wat bezorgdheden bij sommige mensen, die we gelukkig altijd konden geruststellen. We beschikken over een moderne en goed geventileerde zaal, waardoor we iedereen wel echt een veilige concertervaring konden bieden.”

“Een mooi moment tijdens het afgelopen seizoen was voor mij het eerste zondagochtendconcert waarop we opnieuw koffie en koffiekoeken konden uitdelen. Samen genieten van een kopje koffie en klassieke muziek van het hoogste niveau: dat is toch wel een waardevolle ervaring en het was fijn om daar echt opnieuw samen van te mogen genieten met onze bezoekers.” JW

Categorieën:Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s