Club Klassiek

Tips voor meer klassieke muziek in uw leven!

A-kaart bij deFilharmonie
Vanaf seizoen 2015/2016 doet deFilharmonie mee met de A-kaart! Op vertoon van een A-kaartbon krijgt u bij deFilharmonie €2 korting op uw ticket. Punten verzilveren kan niet alleen bij onze ticketbalie Info Cultuur, maar ook aan de inkomkassa tijdens onze concerten. Punten sparen kan vanaf het eerste concert in september.
Meer info op www.defilharmonie.be/a-kaart

Docu: Pianomania
Pianomania is een documentaire van Duits-Oostenrijkse makelij uit 2009. Regisseurs Lilian Franck en Robert Cibis volgden de innemende Stefan Knüpfer in zijn dagelijkse bezigheden als pianostemmer bij de bekende pianobouwer Steinway & Sons. Knüpfer komt in contact met gerenommeerde pianisten als Lang Lang, Alfred Brendel en Pierre-Laurent Aimard en stelt elke piano helemaal af op hun soms extravagante wensen, wat uiteraard niet altijd een gemakkelijke klus is.
Nu te bekijken op Netflix

APP: My First Orchestra
Met deze app laat u (klein)kinderen vanaf 4 jaar kennismaken met de wereld van het orkest. Een klein groen monstertje met de naam Tormod neemt hen mee op ontdekking langs alle instrumenten. Door te tikken op woorden en afbeeldingen starten de animaties, muziekfragmenten en uitleg. Deze app is gemaakt door klassieke muziekmaatschappij Naxos en de muziek is van topkwaliteit. Leuk en leerrijk! (Enkel beschikbaar in het Engels)
Beschikbaar voor iPad

Muzikale muursticker
Een muzikaal tintje geven aan uw interieur, maar geen zin of niet handig genoeg om aan de slag te gaan met verf en borstel? Op etsy.com vindt u een heleboel muzikale muurstickers die woonkamer, slaapkamer of keuken meteen opvrolijken.
Te koop op www.etsy.com

Mega Music Fair
Op de Mega Music Fair kunnen zowel hobbyisten als professionele muzikanten terecht voor alle mogelijke muziekinstrumenten, onderdelen, partituren en toebehoren. Naast verkoopstanden en demostanden kan u er ook terecht voor het huren van instrumenten, herstellingen en info over muzieklessen. Standhouders uit België, Duitsland en Nederland stellen duizenden instrumenten te koop en ten toon. Zowel klassiek als modern, nieuw als occassie. Dit is een tast- en testbeurs. Kijken, kopen en meteen meenemen dus.
Antwerp Expo, zondag 6/9 van 10:00 tot 17:00

Kunstendag voor Kinderen
Tijdens de Kunstendag voor Kinderen laten kunstenorganisaties en cultuurcentra in Vlaanderen en Brussel kinderen tot 12 jaar kennismaken met muziek, beeldende kunst, dans, theater en architectuur. Ook deFilharmonie doet hieraan mee! Op zondag 15 november trekken onze slagwerkers naar AMUZ voor een speciale voorstelling van Don Quichot. Drie zelfverklaarde ridders met ritme springen op hun paard, op zoek naar een denkbeeldige prinses die praat en praat en praat – maar misschien niet eens bestaat… Met Pieterjan Vranckx, Jaume-Blai Santonja Espinos en Manuel Martinez Navarro in de rol van Don Quichot, Sancho en Panza en verteller/prinses Kaat Haest.
Meer info op www.amuz.be

TOP 10: BEETHOVEN
Dit seizoen staan er bij deFilharmonie opnieuw verschillende werken van Beethoven op het programma. Om u alvast op weg te helpen: tien composities van Beethoven die u dit seizoen zeker op de iPod moet hebben staan. Veel luisterplezier!

  1. Symfonie nr. 3, ‘Eroica’
  2. Strijkkwartet nr. 14
  3. Pianoconcerto nr. 5
  4. Pianosonate nr. 32
  5. Symfonie nr. 7
  6. Fidelio
  7. Coriolanus (ouverture)
  8. Vioolconcerto
  9. Vioolsonate nr. 9, ‘Kreutzer’
  10. Fantasie voor piano, koor en orkest

Oproep! Uw verhalen over 60 jaar deFilharmonie
In januari 2016 wordt deFilharmonie 60 jaar en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. In de aanloop naar deze verjaardag zoeken we verhalen uit 60 jaar deFilharmonie. Hebt u mooie herinneringen aan een concert van deFilharmonie, een leuke anekdote over het orkest of was u erbij toen het orkest voor het eerst in de Koningin Elisabethzaal speelde? Laat het ons weten!
Meer info op www.defilharmonie.be/60jaar

Categorieën:Club Klassiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s