Het seizoen van… Laura Sanchez Larín

Laura Sanchez Larín nam dit seizoen deel aan de Academy, een intensieve orkestopleiding waarin jonge musici de kans krijgen om een jaar lang ervaring op te doen binnen het orkest. Zij blikt terug op een boeiend jaar.

“ ‘Wow. Ik ben hier. Het gaat nu echt beginnen.’ Dat is het allereerste wat ik dacht toen ik eind september voor het eerst de Elisabethzaal binnenstapte. Ik weet nog dat ik enorm nerveus was. We begonnen dit Academy-jaar met Dvořáks Celloconcerto, een heel groots werk, dus ik had me grondig voorbereid. Het orkest klonk beter dan ik me had kunnen inbeelden. Het was gewoon enorm fijn om hier eindelijk te zijn.”

Laura Sanchez Larín, Antwerp Symphony Orchestra Academy 2021-2022
Copyright: Antwerp Symphony & Vincent Callot

“Als Academist speel je tien concerten mee met het orkest. Vooral Mahlers Vijfde en Tsjajkovskis Zesde Symfonie, beide met chef-dirigent Elim Chan, zijn me bijgebleven. Een tiental jaar geleden speelde ik met een jeugdorkest al Tsjajkovski 6, maar om het nu met een professioneel orkest te spelen was echt fenomenaal. Ik heb het voorbije jaar zoveel bijgeleerd. Het is enerzijds spijtig dat het jaar al voorbij is, maar anderzijds kan ik niet wachten om met deze ervaring aan mijn carrière te beginnen.”

“Naast die symfonische concerten speelden we in april ook een kamermuziekprogramma waarmee we optraden in Antwerpse ziekenhuizen, verzorgingscentra en scholen. Het was bijzonder fijn om samen met de andere Academisten te repeteren en op te trekken. Meestal zitten we verspreid over het orkest, maar nu konden we echt naar elkaar luisteren en samen muziek maken. Ik heb heel hard genoten van de concerten, ook al was het soms heel emotioneel. Je zit echt vlak bij het publiek, en hun reacties op de muziek komen stevig binnen. Het is een week die me altijd zal bijblijven. Ik weet nog dat ik dacht: “Dit is de reden waarom ik gekozen heb om muziek te studeren.” Soms was het moeilijk om de emoties onder controle te houden, maar ik denk dat we allemaal genoten hebben van die concertreeks.”

“Het voorbije jaar is echt voorbijgevlogen. Ik vind het al jammer dat ik me niet nóg eens kan inschrijven voor de Academy. Maar ik heb al mijn vrienden laten weten dat ze zich zeker moeten opgeven voor de audities, want dit is echt een unieke ervaring.” SS

Categorieën:Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s