5 redenen om het kerstconcert niet te missen (in willekeurige volgorde)

Wereldster van bij ons
Anneleen Lenaerts is internationale topklasse van bij ons en zonder twijfel een van de beste harpisten van dit moment. Een prijzenwinnende discografie, soloconcerten met een imposante resem orkesten en last but not least een vaste stek in de wereldberoemde Wiener Philharmoniker maken de 33-jarige Anneleen nu al tot een van de grootste Belgische muziekpersoonlijkheden ooit.

Uniek kader
Een 17e-eeuws pronkstuk met werk van Rubens, pal in het historische centrum van Antwerpen: de sfeervolle Sint-Carolus Borromeuskerk is met zijn indrukwekkende barokarchitectuur de gedroomde locatie voor een kerstconcert met muziek van Bach en Händel.

Mozart, Händel, Bach, Haydn en ontdekking Grandjany
Dit jaar reikt het programma verder dan barokke genialiteit. Met symfonieën van Mozart en Haydn zal kerst ook gevierd worden met de klassieke meesters. De ontdekking van dit kerstconcert wordt de muziek van de Frans-Amerikaanse harpist en componist Marcel Grandjany. Zijn hemelse Aria in the Classic Style voor harp en strijkers uit 1951 blikt lieflijk terug op de 18e eeuw.

Inspirerend dirigeertalent
Thomas Zehetmair maakt al een tijdje furore in de muziekwereld. Of hij nu een gerenommeerd kamerorkest dirigeert, virtuoos vioolspel tentoonspreidt tijdens een vioolconcerto of als primarius van het Zehetmair Quartet de wereld rondreist: kwaliteit, finesse en inspiratie vormen de rode draad in alles wat hij doet.

Samen sfeervol genieten
Niet voor niets zijn de kerstconcerten van Antwerp Symphony ieder jaar in een recordtempo uitverkocht. De knusse winteravonden met live klassiek in een historisch monument zijn sinds jaar en dag hoogtepunten uit ons concertseizoen. Sluit 2020 in stijl af met deze heerlijke traditie!

Za 19.12.2020 — 20:00
Ma 21.12.2020 — 20:00
Di 22.12.2020 — 20:00
Carolus Borromeuskerk, Antwerpen

Thomas Zehetmair dirigent
Anneleen Lenaerts harp
Mozart Symfonie nr. 23, KV 181
Händel Harpconcerto, opus 4 nr. 6
Bach Suite nr. 1, BWV 1066
Grandjany Aria in the Classic Style
Haydn Symfonie nr. 80, Hob 1:80

Tickets €38

Categorieën:Extra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s