Een nieuwe huisstijl voor het orkest

Samen met de verhuis naar de nieuwe Koningin Elisabethzaal onderging ook de huisstijl van het Antwerp Symphony Orchestra een grondige make-over. Deze rebranding werd uitgewerkt door het Brusselse creatief agentschap Coast, dat ook tekende voor de huisstijl van Bozar, Kanal-Centre Pompidou en PBA (Palais des Beaux Arts in Charleroi). Hiermee wil het Antwerp Symphony Orchestra demonstreren dat het orkest leeft op het ritme van de muziek én, met een nieuwe thuisbasis in het hart van de stad, op het ritme van de stad Antwerpen. Onze nieuwe grafische look vertaalt onze muziek naar letters en afbeeldingen.

‘Een boeiende combinatie van fotografische vervormingen en een typografische hommage aan Antwerpen.’

Op het ritme van de muziek én de stad

Een daverend lettertype
Met de nieuwe Koningin Elisabethzaal als thuisbasis zit het orkest middenin het bruisende hart van de stad. De combinatie van het ritme van de stad en het ritme van de muziek heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen lettertype waarin de letters van het woord Antwerpen als het ware ‘vibreren’ of ‘trillen’.

Ook in het nieuwe logo is deze ‘ritmering’ altijd zichtbaar.

Een ritmische beeldtaal
Ook in de beeldtaal komt hetzelfde ritme tot uiting. Het is de bedoeling om de gewaarwordingen en emoties die de muziek opwekt ook in beelden op te roepen. Daarom worden de foto’s versneden en vergroot of verkleind. Als je deze beelden ‘leest’ van links naar rechts, kan je hierin soms een crescendo of decrescendo, of een specifiek ritme (vb. de eerste noten van de Vijfde symfonie van Beethoven) zien. Andere keren is de ritmering willekeurig.

#thesoundofantwerp
Met de hashtag #thesoundofantwerp claimt het Antwerp Symphony Orchestra zijn plaats in de stad en vanuit Antwerpen tot ver daarbuiten wil het orkest een zo groot mogelijk publiek ontroeren en inspireren met concertbelevingen van het hoogste niveau. HS

 

Categorieën:Extra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s