Ambiance XXL

re-mix-xxl

Re-Mix XXL is het jaarlijkse community-project van het Antwerp Symphony Orchestra. Tijdens de editie in maart 2018 zet de Londense allround muzikant Paul Griffiths vol in op het thema communicatie. Op SHOUT OUT LOUD! ontmoeten muziekschoolstudenten, leden van jeugdorkesten, amateurmuzikanten en deelnemers zonder enige muzikale voorkennis elkaar in een onvergetelijk muziekspektakel op het podium van de Koningin Elisabethzaal.

Minstens twee keer per jaar zakt Paul Griffiths af naar Antwerpen om een Re-Mixproject te begeleiden. In de zomer is er het Re-Mix Orchestra voor muzikale jongeren, in het voorjaar staat de Re-Mix XXL op het programma. Steeds hetzelfde uitgangspunt, altijd een ander resultaat. Steeds andere deelnemers, altijd evenveel ambiance.

Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music in Londen en begeleidt daarnaast uiteenlopende projecten in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten. Hij werkt samen met kunstorganisaties, jazzen klassieke orkesten en kamermuziek- en hedendaagse muziekensembles. In al zijn workshops staat het creeren en spelen van muziek centraal, in alle mogelijke vormen. Het kan gaan om het leren van muziek, maar ook om mensen toegang geven tot muziek, mensen een stem geven die anders niet gehoord zouden worden.

‘Community-projecten zitten in het DNA van het Antwerp Symphony Orchestra’

‘We doen deze Re-Mix-projecten nu al vele jaren samen. Ik denk dat er ondertussen een grote groep orkestmusici is die al eens aan een Re-Mix heeft deelgenomen. Wat het Antwerp Symphony Orchestra voor mij anders maakt dan de andere orkesten waarmee ik samenwerk, is dat het orkest deze projecten om de juiste redenen doet. Het is niet van ‘We vinden dat we dit moeten doen’. Nee, er wordt echt geinvesteerd in de jongeren of de gemeenschappen op wie het project gericht is en dat vind ik heel speciaal. Community-projecten zitten in het DNA van het Antwerp Symphony Orchestra. Meer persoonlijk maken ook de vriendschappen en de goede werkrelaties met de muzikanten die na al die jaren zijn ontstaan dat ik steeds met veel zin richting Antwerpen kom.’ — Paul Griffiths

Di 27.03.2018 — 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
Paul Griffiths muzikale leiding
Re-Mix XXL

Tickets €3
infotickets

 

Categorieën:Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s