De koffer van… Edith Van Dyck

Geluksbrengers
Op dit moment heb ik drie geluksbrengers in mijn koffer zitten. De sleutelhanger heb ik van een heel lieve collega gekregen. Het konijntje is van een goede vriendin. Het lieveheersbeestje is eigenlijk een oorbel en doet me denken aan mijn dochtertje. De geluksbrengers veranderen regelmatig. Af en toe komt er iets nieuws bij en gaat er weer iets anders uit. Het is ook maar een kleine koffer, dus plaats voor foto’s of tekeningen is er sowieso niet. Als je er teveel zou bijsteken, loop je het risico dat je je instrument beschadigt. De koffer is net gepast voor het instrument, ook de beschermtas rond de koffer is precies gepast om de koffer en het instrument te beschermen. Het hoort ook bij de zorg voor je instrument om je koffer net te houden, vind ik.

Poetsdoeken
Met de ene doek maak ik de binnenkant van het instrument schoon, met de andere de buitenkant. Het is belangrijk om de binnenkant van je instrument schoon te houden. Anders beginnen de kleppen af te zien en raak het instrument beschadigd.

Koffer_beeld

Sigarettenblaadjes & poederpapier
Door condens in de fluit blijven de kleppen soms plakken en dat geeft bijgeluiden. Om dat op te lossen, gebruik ik sigarettenblaadjes of poederpapier. Als er een klep plakt, dan steek ik er zo’n papiertje tussen zodat het vocht wordt opgenomen.

Lippenzalf
Als fluitiste zijn mijn lippen erg belangrijk, ze zijn eigenlijk mijn ‘riet’. Als ik last heb van mijn lippen, gebruik ik chapstick of blistex. Die zit dus ook altijd in mijn koffer.

Fluit
Dat mijn fluit een roze kleur heeft, ligt aan de samenstelling van het instrument. De samenstelling bepaalt de weerstand en het soort geluid van het instrument. Het is niet dat deze samenstelling beter of slechter is dan een andere samenstelling. Het moet vooral passen bij je manier van spelen, en door heel veel instrumenten te proberen, heb ik gemerkt dat deze legering (10 karaat rood goud) mij goed ligt. HS

Categorieën:De koffer van...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s