Club Klassiek

Tips voor meer klassieke muziek in uw leven

Record Store Day
Elke derde zaterdag van april wordt over de hele wereld Record Store Day gevierd. Die dag zetten onafhankelijke platenzaken zichzelf in de kijker met een keur aan exclusieve releases en optredens in de winkels. In de klassieke muziek-wereld is de revival van vinyl nog niet zo merkbaar als in andere muziekstijlen, maar wie weet welke muzikale ontdekkingen je doet?
www.recordstoreday.be

DVD: Youth
Michael Caine en Harvey Keitel kruipen in de huid van twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen verblijven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun leven als respectievelijk componist-dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en hij heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.
Te koop in de winkel en online

Muzikale koekjesdoos
Zin in een muzikale versnapering bij de koffie? Dat kan met deze 3D geprinte koekjesvormen!
Te koop op www.etsy.com

Leestip: Van Andriessen tot Zappa
Waarom raadt Louis Andriessen componeren niemand aan? Waarom heeft Pierre Boulez een grote hekel aan de muziek van Philip Glass? Waarom vindt John Tavener dat het ‘eigenlijk al fout gaat bij de late Beethoven’? En wie zei: ‘Godverdomme, zit ik wéér met die Bes’? In meer dan 100 hoofdstukken interviewt Erik Voermans, muziekjournalist bij Het Parool, de belangrijkste hedendaagse componisten of bespreekt hij hun muziek. Van Andriessen tot Zappa, van Boulez tot Xenakis en van Einaudi tot JacobTV. Ter sprake komen de dilemma’s, raadsels en problemen waarvoor de componisten worden gesteld en hoe ze ieder tot een eigen oplossing komen. Het boek laat ook een veranderend tijdsbeeld zien: hoe de rol van het publiek belangrijker werd en de esthetiek zich ontwikkelde van diepgravend intellectualisme tot directe belevings-ervaring.
Te koop in de boekhandel en online

Word vriend van deFilharmonie en beleef meer
Onlangs lanceerde deFilharmonie een nieuwe vriendenwerking. Het is nog niet te laat om in te tekenen en te profiteren van de exclusieve Vrienden-voordelen! Vrienden van deFilharmonie genieten van activiteiten en muzikale privileges in het gezelschap van andere muziekliefhebbers, steunen dé ambassadeur van symfonische muziek in Vlaanderen, geven de internationale uitstraling van deFilharmonie een boost, maken de aankoop van bijzondere instrumenten mogelijk en geven jong muzikaal talent een duwtje in de rug. Kortom, samen met de andere Vrienden steunt u de verdere ontwikkeling van deFilharmonie en draagt u op vele manieren bij tot de toekomst van het orkest. Uw steun belonen we met aantrekkelijke privileges, die exclusief voorbehouden zijn voor de Vrienden van deFilharmonie, zoals lezingen, speciale rondleidingen, bijzondere concerten en ontmoetingen met dirigenten en musici.
Teken nu in op www.defilharmonie.be/vrienden

Categorieën:Club Klassiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s