Wat doe je op een regenachtige herfstdag? Hoe entertain je energieke, rondbotsende (klein)kinderen, wanneer het tussen de weergoden geen koek en ei is? Zet op ‘pauze’ die spelcomputer, leg aan de kant die tablet, ga samen aan de slag(room) en bak een stapel heerlijke pannenkoeken.
Met wie? Kinderen en/of kleinkinderen.
Waar? In de keuken met mama en papa of bij het haardvuur bij oma en opa.
En dat kan met klassiek? Kluts de eieren op het ritme van Golliwogg’s Cake-walk. Bak de pannenkoeken tijdens Wagners Das Marchen von dicken fetten pfannekuchen. Dien elegant op met de Dans van de suikerfee. Voeg nog wat van Strauss zijn Schlagobers toe en de donderwolken verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Hoe maak je het?
Meng de bloem en eieren in een kom. Voeg het zout toe en meng alles door elkaar. Voeg rustig de melk toe en blijf het geheel opkloppen tot je een vloeibaar, maar glad geheel krijgt.
Tip: gebruik zelfrijzende bloem en laat het beslag een uurtje rusten voor je begint te bakken. Zo krijg je luchtigere pannenkoeken. Laat een pan met een klontje boter goed heet worden en giet er beslag in voor één pannenkoek.
Draai de pannenkoek eens de luchtbelletjes bovenaan opdrogen en openspringen.
Tip: Zorg ervoor dat de pan heet genoeg is. Anders blijven de pannenkoeken aan de pan kleven en kan je ze niet draaien.
Garneer met suiker, chocoladevlokken, amandelschilfers of slagroom.
Playlist
Guten Appetit! BVR
Categorieën:Ontspan met klassiek