Club Klassiek

Tips voor meer klassieke muziek in uw leven!

App: 24classics
24classics biedt een nieuwe manier om online klassieke muziek te ontdekken. Het opzet is eenvoudig: 24 muziekexperts uit verschillende genres (van barok tot bach, van minimal tot indie) stellen hun eigen playlist samen en inspireren met de mooiste klassieke muziek. Zo maken de broertjes Jussen de playlist ‘piano’ en hoor je in de categorie ‘kamermuziek’ de keuze van violiste Liza Ferschtman. In totaal staan er dus 24 playlists online en elke playlist bestaat op zijn beurt uit 24 werken. Elke week worden bepaalde stukken vervangen door nieuwe suggesties waardoor je om de zes weken een volledig nieuwe playlist kan beluisteren.
Beschikbaar voor iPhone en iPad en online op www.24classics.com

Gezelschapsspel: Classico
Classico is een spel vol mooie melodieën en 1001 weetjes. Vergroot spelenderwijs je kennis over klassieke muziek en geniet van urenlang speel- en luisterplezier. Kruip in de huid van Bach, Beethoven of Mozart en win als eerste de vijf harpjes in de categorieën muziekgeschiedenis, opera, instrument & instrumentalisten, mens & muziek en muziekfragmenten. Classico is een bordspel inclusief twee prachtige CD’s vol vergeten, ontroerende en mooie muziekfragmenten. Ideaal voor koude winteravonden!
Te koop online of bij de betere speciaalzaak

Een berk voor 150 jaar Sibelius
Dit jaar viert Finland het 150ste geboortejaar van componist Sibelius en ook in ons land gaat deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij. In oktober werd in het Warandepark in Brussel een bijzonder gedenkteken voor Sibelius onthuld. Geen buste of standbeeld, maar wel een Finse berkenboom! De berk, een geschenk van het Sibelius-museum Ainola, wordt overgebracht vanuit de tuin van het voormalige woonhuis van Jean en Aino Sibelius. Aan de wortels van de boom komt een steen uit Hämeenlinna, met daarop het naamplaatje van het monument. Sibelius werd geboren in de stad Hämeenlinna en woonde het grootste deel van zijn leven in Järvenpää, in een huis dat de naam Ainola kreeg.
Meer info over alle festiviteiten op www.sibelius150.org

NIEUW – Luisterboekje: Wit Konijn in Wonderland
We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het er: Wit Konijn in Wonderland, het nieuwste luisterboekje van Lannoo en deFilharmonie.
Alice wil eindelijk eens iets nieuws beleven! Ze wil niet keer op keer dezelfde rol spelen in hetzelfde verhaal. Dat is niet naar de zin van Wit Konijn, hij wil alles bij het oude houden. Zal hij Alice kunnen overtuigen? Wit Konijn in Wonderland is een eigenzinnige bewerking van de klassieker Alice in Wonderland, met een hilarisch Wit Konijn in de hoofdrol, boordevol verwijzingen naar het originele verhaal en meesterlijk verteld door Stefaan Degand als Wit Konijn en Evelien Bosmans als Alice. Siska Goeminne zorgde voor een unieke bewerking van Alice in Wonderland, Sebastiaan Van Doninck voorzag het boek van prachtige illustraties en Steven Verhaert dirigeerde deFilharmonie.
Nu te koop op www.defilharmonie.be/webshop

Oproep! Uw verhalen over 60 jaar deFilharmonie
In januari 2016 wordt deFilharmonie 60 jaar en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. In de aanloop naar deze verjaardag zoeken we verhalen uit 60 jaar deFilharmonie. Hebt u mooie herinneringen aan een concert van deFilharmonie, een leuke anekdote over het orkest of was u erbij toen het orkest voor het eerst in de Koningin Elisabethzaal speelde? Laat het ons weten!
Meer info op www.defilharmonie.be/60jaar

Categorieën:Club Klassiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s