De koffer van… Mara Mikelsone-Mahler

Magazine deFilharmoniep3Barometer
Op deze barometer kan je de vochtigheidsgraad aflezen. Gelukkig is mijn viool niet zo gevoelig voor vocht. Bij hele oude instrumenten moet je soms een soort rubberen slangetje met een sponsje in de F-gaten laten zakken zodat de vochtigheidsgraad van het instrument op peil blijft. Mijn strijkstok heeft wel meer last van het weer. Als het heel droog is, moet ik hem steeds meer ontspannen. En bij nat weer is het net andersom.

Oordop
Gelukkig zit ik meestal ver genoeg van de blazers en het slagwerk, want ik hou er eigenlijk niet van om met oordoppen te spelen. Ik zal ook nooit met twee oordoppen spelen, want dan voel ik niet meer hoe luid ik speel tegenover mijn collega’s. Als er bepaalde hele luide passages in de muziek voorkomen, dan doe ik op dat moment wel even één oordop in.

Magazine deFilharmoniepHotelsourdine
Deze sourdine dempt de klank van je viool bijna volledig. Je hoort alleen nog een zacht gepiep. Ik gebruik mijn sourdine vooral als ik ’s avonds nog wil studeren zonder mijn kinderen wakker te maken of mijn buren te storen.

Tekeningen en foto’s
Er zitten altijd wel enkele foto’s en tekeningen in mijn vioolkist. De foto van het bos is vorige zomer gemaakt toen ik op vakantie was in mijn thuisland Letland. Soms denk je graag terug aan momenten waarop je heel gelukkig was, en dat was ik toen. Als ik naar die foto kijk, dan ga ik weer naar die plek. De kinderen maken veel tekeningen, dus die veranderen regelmatig. Dit is er nu toevallig een die mijn dochter heeft gemaakt. HS

Categorieën:De koffer van...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s